Tandtråd

Der kan gå hul i tanden på alle sider, der er fri i munden. Det betyder, at tænderne skal gøres rene på alle siderne, hvis du vil være sikker på, at der ikke skal gå hul i dem.

Hvorfor skal jeg bruge tandtråd?

Tandbørsten kan klare tyggeflader og fladerne ind mod tungen og ud mod kinden, men den kan ikke komme ind på fladerne, hvor tænderne støder op til hinanden.

Det kan TANDTRÅDEN.

Hvordan bruger jeg en tandtråd?

Du kan med fordel trække tandtråden frem og tilbage, når du skal have den ned mellem tænderne, så gør den ikke skade på tandkødet, når den slipper forbi det sted, hvor tænderne er i kontakt med hinanden.

Hvis du bruger tandtråd på andre – for eksempel dit barn – er det også en god idé af file tandtråden forbi kontaktpunktet, så gør det nemlig ikke ondt.

Du skal tænke på, at det er tændernes flader, du skal rengøre, så først skal tandtråden glide frem og tilbage langs den ene tand og derefter langs den anden tand.

Du kan enten vælge at købe tandtråd i ruller, hvor du tager et stykke ad gangen eller du kan vælge at købe tandtråd på en holder, hvilket nogle gange kan være nemmere.

Hvis du kunne tænke dig at få vist, hvordan du bruger tandtråden bedst muligt, er du meget velkommen til at kontakte tandplejen.