Nødbehandling

Nødbehandling udenfor Tandplejens åbningstider i tilfælde af tandpine eller tandskader

Dental drills in dentists office, dental care

Ved tandskader

Ved tandskader er det vigtigt, at du kommer hurtigt til tandlæge. Tandpine eller tandskader, der opstår udenfor Varde Tandplejes åbningstid kan behandles i privat tandlægepraksis, eller i Tandlægevagten i Region Syddanmark, som ligger i Esbjerg. Tandlægevagten tilbyder akut tandlægehjælp til børn og voksne i form af behandling af tandskader og smertevoldende tabte fyldninger m.v.

Akut nødbehandling af børn og unge til og med 19 år betales af Varde Tandpleje. Såfremt I har valgt at gå til tandlæge i privat tandlægepraksis med 35 % egenbetaling, vil Tandlægevagten i første omgang sende regningen for jeres besøg i Tandlægevagten til Varde Tandpleje, hvorefter vi sender jer en regning på de 35 % egenbetaling.

Tandlægevagten i Esbjerg:

Tandlægevagten Region Syddanmark

Du kan også kontakte en privatpraktiserende tandlæge i deres åbningstid.

HUSK ved tandskade:

Udslåede tænder og tandstykker medbringes til egen tandlæge eller Tandlægevagten

Tænder og tandstumper skal opbevares fugtigt under transporten i mælk eller i mundhulen - evt. i forældrenes mundhule, hvis barnet græder

Hurtigt afsted- jo længere tid der går, desto ringere er muligheden for heling.

Forsikring

Hvis I har tegnet en ulykkesforsikring, der dækker jeres barns tandskade, skal skaden anmeldes, når den er sket. Forsikringen kan så dække udgifter til tandbehandling, som måtte blive nødvendig efter det fyldte 19. år. Indtil det 20. år varetager Varde Tandpleje behandlingen af de beskadigede tænder.

European mid dentist woman in face mask working in dental clinic